Een paperless klant. Yes, please!

4 maart 2018

De toenemende mate van automatisering maakt dat klanten ook op boekhoudkundig vlak steeds meer zelf kunnen en steeds minder leunen op de accountant. Uiteraard is een belangrijke taak van een accountantskantoor nog steeds het verzorgen van de btw-aangiften, de jaarrekening en andere cijfermatige stukken. En misschien snijden we onszelf wel in de vingers met al die tools die we u aandragen, die kunnen wat wij sinds jaar en dag handmatig voor u deden. We begrijpen dat de ROC ’s van deze tijd zoekend zijn naar de juiste leerweg voor jonge, administratieve leerlingen. Want wat leer je ze nu? En hoe snel wordt alles overgenomen door de verdere digitalisering. Slimme algoritmes, kunstmatige intelligentie en computerprogramma’s die de menselijke manier van denken en redeneren kan imiteren. Het gaat steeds verder. Maar toch juichen wij al deze ontwikkelingen toe.

Een paperless klant in een digitaal tijdperk van kunstmatige intelligentie

Waarom? Punt één. Een accountant die blij wordt van een schoenendoos vol bonnetjes is een uitstervend ras. Wist u dat u met een programma als Basecone kan zorgen dat er helemaal paperless gewerkt wordt? Vanaf elke locatie kun je zo die ene factuur digitaal oproepen. Bovendien herkent de software aangeleverde facturen automatisch en doet dan een boekingsvoorstel dat gemakkelijk kan worden gecontroleerd en geaccordeerd. Buitengewoon handig!

En twee. Door al deze ontwikkelingen ontstaat tijd en aandacht voor het analyseren van cijfers, het verbeteren van financiële zaken, fiscale structuren en het meedenken bij strategische beslissingen met goed onderbouwde prognoses. En dat is zoveel leuker! Vinden wij dan.

Zo hebben we de eerste maanden van het jaar al meerdere klanten bijgestaan bij overname trajecten. Ook voor een financieringsverzoek bij de bank moet uw goed doordachte plan worden ondersteund door cijfers die dit onderbouwen. Cijfers uit het verleden. Maar zeker ook realistische prognoses die inzicht geven en de consequenties en kansen in kaart brengen.

Ook uw markt beweegt

En of u nou gebruik maakt van Twinfield, Exact, Moneybird of een ander innovatief pakket. Alles is in ontwikkeling. En dat is goed. Maar ook uw markt beweegt. U ziet kansen. De wereld om u heen verandert razendsnel. De stress om de BTW aangifte weer op tijd aan te leveren is echt niet meer nodig. Ervaart u deze stress wel? Dan doet u waarschijnlijk iets fout. Want vandaag de dag zou u hier eigenlijk geen tijd meer aan kwijt moeten zijn. En wij ook niet.